Andekort 2022/23

Salg af andekort foregår igen i år ved jagthytten på følgende datoer:
Lørdag den 12 august fra 10-12 i Jagthytten
mandag d. 14. august kl 19.00 (samme dag som hjortemøde)

Kan du ikke nogen af disse dage, ret da henvendelse til Ingolf Bossen for en aftale om afhentning hos ham.

Kort over vores arealer i kogene kan ses HER

KLIK HER FOR AT SE KORT OVER BREMSBØL HER.

Gæstekortet er en rigtig god idé til dig der gerne vil invitere jagtkammerater på jagt og på denne måde selv blive inviteret på andre jagter.
Gæstkortet er DIT personligt og kan ikke udleveres til andre og du kan have én gæst med pr. gang du er på trækjagt.

Om ande- og gåsejagten i kogene

 Som medlem af Tønder jagtforening har du den fantastiske mulighed for at dyrke trækjagten i kogene ved Højer og Rudbøl i den Sønderjyske marsk, det er en klassisk jagtform på de mangfoldige trækkende ænder og gås der om morgenen trækker fra vadehavet og ind i landet for at fouragere og tilbage igen om aftenen. Vil du nyde jagten og samtidig få god motion og for alvor testes på dine skydefærdigheder, så prøv at "trampe" bekkasiner på vores arealer, det giver masser af motion og til tider mange chancer til denne unikke lille flyver ...

Vær et godt eksempel og pas på vores jagt i kogene ...

Vi er glade for jagten på ænder og gæs i Tøndermarsken, for mange er det den eneste jagt de har adgang til og for mange den jagtform de holder mest af. Der er mange andre der gæster kogene, både medjægere fra andre foreninger og jægere med egen jord samt ikke mindst mange fuglekiggere og ikke jægere.

ALLE skal fortsat gerne kunne nyde dette skønne jagt- og naturområde, jægere som ikke jægere. DET kan vi KUN hvis vi udviser ansvarlighed, respekt og omhu med vores udøvelse af jagten. Dette indebærer at vi overholder nogen ganske enkle, for alle, kendte regler:

- Jagt- og våbenloven overholdes selvfølgelig! (herunder skudafstande).
- Medbring altid dit jagttegn og dit ande/gåsekort så du kan fremvise det ved en evt. kontrol.

- Sikkerhed frem for alt - pas på med lave skud - specielt ved daggry og skumring.

-  Jagtetik - Her igen PAS PÅ SKUDAFSTANDE - specielt til gæssene: MAX: 25m. Er du i tvivl, så hold dine skud tilbage! også selvom de er på vej over til naboen i den anden mark! (så gør han det samme for dig næste gang). HUSK: DINE skud VIL ALTID blive set af andre jægere og ikke jægere!

- Har du anskudt fugle, så få dem eftersøgt inden du fortsætter jagten på flere. Er i flere så hjælp hinanden med eftersøgningen. Tilbyd din hjælp med apportering hvis du kan se en medjæger har problemer!

- RYD OP EFTER DIG ... Ja det burde ikke være nødvendigt at nævne, men husk nu at opsamle patronhylstre, øl- og sodavandsdåser m.m Overtrædelse vil medføre inddragelse af ande/gåsekort og nægtelse af fremtidig deltagelse i jagten.

Vi ønsker jer alle rigtig meget knæk & bræk og mange dejlige stunder i kogene og håber alle bakker op om disse simple regler og dermed være med til at vi alle fortsat kan nyde jagten og naturen i kogene.

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/